ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑ

Η πρόληψη στην Σύγχρονη Οδοντιατρική είναι μια από τις βασικές της αρχές, τόσο όσον αφορά στους ενήλικες ασθενείς, όσο και στα παιδιά

Στα πρώτα έτη της ζωής μας, τα 2 βασικά οδοντιατρικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, είναι η Τερηδόνα και η Ουλίτιδα. Και οι δύο ασθένειες μπορούν να προληφθούν έγκαιρα και αυτός είναι ο βασικός μας στόχος, έτσι ώστε να μην τις μεταφέρουμε στην εφηβική και την ενήλικη ζωή μας.

Απαραίτητο λοιπόν για τα παιδιά μετά τα 4, είναι, κάθε 6 μήνες (2 φορές το χρόνο), να γίνεται ένας έλεγχος των δοντιών και των ούλων, ένας προληπτικός ή θεραπευτικός καθαρισμός και οπωσδήποτε φθορίωση.

Ακόμα ο οδοντίατρος οφείλει να εκπαιδεύει και να βοηθά τους μικρούς του ασθενείς σε θέματα στοματικής υγιεινής, δηλαδή πώς να φροντίζουν σωστά και αποτελεσματικά τα δόντια τους. Με ειδικά μοντέλα επίδειξης και χρήση ειδικών χρωστικών της πλάκας, δείχνει στα παιδιά πως και πότε πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους.

Όσον αφορά στην πρόληψη της Τερηδόνας, τόσο στα νεογιλά όσο και στα μόνιμα δόντια προτείνεται η κάλυψη των οπών και των σχισμών τους με σύνθετες ρητίνες (sealants). Οι ρητίνες αυτές εμποδίζουν την διείσδυση των μικροβίων που ευθύνονται για την τερηδόνα, στο δόντι, με αποτέλεσμα να μειώνεται πάρα πολύ η πιθανότητα να χαλάσει στο μέλλον.

ΙΑΤΡΕΙΟ

Το ιατρείο λειτουργεί απο το 2005 σε έναν ιδιόκτητο, ειδικά διαμορφωμένο και ανακαινισμένο χώρο, για να προσφέρει σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες. Πήρε τη θέση του παλιού ιατρείου της μητέρας μου, Αικατερίνης Ψαράκη, που εργάστηκε εδώ για πάνω από 30 χρόνια πρίν συνταξιοδοτηθεί.

Ο χώρος διαθέτει 2 κύριες οδοντιατρικές έδρες και μια εφεδρική, σε ξεχωριστούς χώρους, για να καλύψει τις ανάγκες ενός σύγχρονου ιατρείου. Κατασκευάστηκε με πρότυπα και αρχιτεκτονική διεθνών δεδομένων, με γνώμονα όμως, όχι μόνο το να προσφέρει σωστές ιατρικές υπηρεσίες, αλλά και να είναι ευχάριστο στους ασθενείς που το επισκέπτονται.

Τα μηχανήματα του ιατρείου, που ανανεώνονται συνεχώς, είναι τελευταίας τεχνολογίας, με πιστοποιήσεις από Ευρωπαικούς και Αμερικάνικους Οργανισμούς, για να προσφέρουν ποιότητα, ταχύτητα και άνεση στον κάθε ασθενή. Όσον αφορά στις ψηφιακές τεχνολογίες, βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας και χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα, προσφέροντας ακρίβεια και ταχύτητα σε κάθε οδοντιατρική εργασία.

Δειτε το Βιογραφικο

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής αποκλειστικά με ραντεβού.
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 13.00-21.00 και Τρίτη-Πέμπτη 11.00-21.00.
Τα έκτακτα αντιμετωπίζονται άμεσα, μετά από συνενόηση με τον ιατρό.

210 4910437